Dennis Yen x Postgatan
Dennis Yen x Postgatan
Varmt välkommen tillbaka säger vi till en born and raised Kalmarit som bjuder in till en kväll med vietnamesiska och kantonesiska rätter. På menyn: barndomsrecept, moderna tolkningar och det bästa från två världar. We can’t wait!
Vad kommer Dennis att bjuda på?
Pilgrimsmusslor & shiitake
Stekta pilgrimsmusslor och shiitake. Serveras tillsammans med brynt sojasmör och yuzu, toppad med salladslök och svartpeppar
Tofu XO
Friterad tofu toppad med XO och bryntsmör panko med rostade sesamfrön
Thit Nuong
Kolgrillad fläsksida på spett. Citrongräsmarinerad, toppad med krossade jordnötter, nuoc cham, mynta, thaibasilika, koriander
Wontons
Fyllda med fläsk, räkor. Sås på svart risvinäger, soja, sesam. Krispig chiliolja, krispig lökolja, böngroddar, salladslök och koriander
Mammas kycklingsoppa (serveras tillsammans med wontonrätten i separat skål)
Klar soppa på skrov, korianderrötter, morot, gul lök, rättika.
Tira-yuzu
Oklassiska tiramisu med yuzu-doppade savoiardikex, mascarpone med amaretto, pudrad med matchapulver.
Allt detta för bara 795:-/person.
Här snackar vi en perfekt julklapp till dig och din partner, eller hela familjen… vad vet vi.
In och boka HÄR
Dennis Yen är en svensk kock och matkreatör som gjort sig ett namn som expert på nudelrätter och är författare till den mycket uppskattade boken Slurp, där han delar med sig av recept och tips för att laga autentisk asiatisk mat hemma. Dennis syns också frekvent på flertalet gästspel och pop ups i våra storstäder. Det blir därför extra skoj att välkomna tillbaka en fd Kalmarit till våra småländska skogar för en härlig kväll på Postgatan.
Foto. Lina Eidenberg Adamo