Nyår hos oss på Postgatan

Bokningen inför vår nyårssittning är nu öppen, Här under finner ni menyn

 

Lättrökt vaktelägg – avrenkacaviar – vinterkål – klorofyllsmör

Råstekt hummer – variation på jordärtsskocka – rostad vitlök – aromatisk citrontimjan

Terrine på skånsk anka, lokalt fläsk och brynt anklever – confiterad Karl-Johansvamp
kryddig krasse – inkokt endive

Sotad, confiterad piggvarsfilé – champagnesmörsås – syltad svamp från årets skörd – créme på spenat, dill och kallpressad rapsolja – hällstekt, dykfångad pilgrimsmussla

Långpepparstekt hjortytterfilé – viltsky smaksatt med tryffel och salvia – trilogi på biodynamiska betor från Solmarka gård

Svenska ostar från vagnen med kvittenconfiture

Hallonsorbet – brynt smör – sesam – citronverbena

Choklad i olika temperaturer och texturer – sötsyrliga havtorn

Kvällens friandise

 

Meny pris: 1295:-

Vin paket: 895:-

Boka ditt bord här

Nyårsmeny för avhämtning

Vill ni fira in det nya året tillsammans med era gäster istället för att stå i köket och ha prestationsångest?

Låt oss då presentera årets nyårsmeny för avhämtning!

Förrätt:
Skaldjursterrine med snökrabba, räkor & fänkål – krämig soppa på purjolök smaksatt med sherry – dillpicklad rotselleri – parmesanflarn
Varmrätt:
Hällstekt oxfilé bakad i citron, timjan & rostad vitlök – potatiskaka med lagrad Sveciaost från Kalmar mejeri – tryfferad palsternackscréme – oxsvanssky med syltade trattkantareller
Dessert:
Mörk chokladcreme – gräddpudding smaksatt med bourbonvanilj – gyllene hjortrongelé – havtornsmüsli med karamelliserad pecannöt

 

Pris: 495:- per person


Vegetarisk meny
Förrätt:
Terrine på citronkaramelliserad lök & fänkål – krämig soppa på purjolök smaksatt med sherry – dillpicklad svartrot – parmesanflarn

 

Varmrätt:
Helstekt rotselleri bakad i brynt smör, vitlök och aromatiska örter – potatiskaka med lagrad Sveciaost från Kalmar mejeri – tryfferad palsternackskräm – rödbetssky med syltade trattkantareller och rostade hasselnötter

Dessert:

Mörk chokladcreme – gräddpudding smaksatt med bourbonvanilj – gyllene hjortrongelé – havtornsmüsli med karamelliserad pecannöt

Pris: 495:- Per person

Bokar gör ni genom att maila hej@postgatan.nu eller ringa oss på 0480 – 40 86 90 eller varför inte komma in till oss?

Vanliga frågor:
Fråga: Hur många är minsta antal man kan beställa för?
Svar: Minsta antal är 1 person.
Fråga: Min systers nya pojkvän är vegetarian, finns det vegetarisk meny?
Svar: Självklart! anmäl detta när ni lägger er beställning (menyn för vegetariskt hittar ni lite längre upp på sidan)
Fråga: Kan vi beställa menyn om någon är allergisk mot tex skaldjur
Svar: Visst går det bra att beställa även om man har allergier! Dock är det viktigt att man anmäler allergier vid bokning. När ni hämtar er meny så går vi igenom tillsammans vad som innehåller vad.
Fråga: Jag är proffs på att göra förrätt och varmrätt men suger på dessert, kan jag bara köpa desserten av er?
Svar: Vi vill inte hindra en mästerkock från att briljera vid kastrullerna, självklart kan man köpa varje rätt i menyn för sig.
Fråga: När hämtar jag och hur betalar man?
Svar: Du hämtar hos oss på Postgatan på Nyårsafton mellan kl 12.00 och 14.30. Betalar gör du när du hämtar med kort eller kontanter
Fråga: Finns det någon beskrivning på hur jag ska gå tillväga för att värma och lägga upp?
Svar: Ni får med er tydliga instruktioner utskrivna när ni hämtar maten
Fråga: Jag hittar inte svar på min fråga bland dessa frågor?
Svar: Maila gärna din fråga till oss på hej@postgatan.nu