Postgatans vinvänner

Vi på Postgatan strävar alltid efter att ligga i framkant när det kommer till roliga och innovativa ideér inom gastronomi! Inom Gastronomin så har vinet en central del. Detta vill vi premiera.

Postgatans Vinvänner riktar sig till er som vill lära er mer om vin, prova nya viner, samt träffa nya vänner att utbyta erfarenheter med.

Vi kommer att anordna minst 1 vinkväll per månad. Här kommer vi att fördjupa oss inom olika distrikt, druvor samt vad för mat som passar med vinerna.

För att anmäla till vårt nyhetsbrev maila vin@postgatan.nu 

Finns det skillnader i kvinnligt och manligt vinmakeri?
Välkommen till en spännande kväll på Postgatan med unika viner från klassiska regioner!
Nu på fredag uppmärksammar vi fem kvinnliga vinmakare i världsklass tillsammans med våra vänner Jesper och Martin från PM & Vänner och Terroir Vin.
Vår köksmästare Johannes kommer under kvällen matcha vinerna med en välkomponerad meny med råvaror i vårens tecken, alltifrån späda svenska rabarber till lamm från Västersläts gårdsslakteri
Kvällen startar klockan 18:30. Fem vinserveringar och fem rätter -1450kr

Reservera bord gör ni på: https://postgatan.nu/boka-bord/ 

Har ni frågor eller funderingar går det bra att ringa eller maila
0480 – 40 86 90 hej@postgatan.nu

Kvällens meny och viner

Ombra Prosecco

Postgatans ostronservering

*

2016 – Montenidoli  – Vernaccia di San Gimignano Fiore

Hällsotad pilgrimsmussla – fyllig pepparrotsgrädde –

anispicklad grön tomat – fläderkapris från fjolårets skörd – majrova i flera texturer

*

2016 – Domaine du Closel  – Clos du Papillon

Tartar på gulfenad tonfisk – vår egna soya gjord på rostad kycklingbuljong och svamp -minutsyrad rädisa – cruditée på vårprimörer – rostad elefantvitlök – majonnäs med blond miso

*

2015 – I Fabbri – Terra di Lamole Chianti Classico

Tryffelglacerad kalvrygg – späda rödbetor – emulsion på spansk körvel, björksav och oxmärg

*

2016 – Banneret – Châteauneuf-du-Pape – Magnum

Trilogi på lamm från Västersläts gårdsslakteri – kålrot – morot – aromatisk dill – mille feuille på potatis, lagrad prästost och brynt lök – sötsyrlig lammsky monterad med créme fraîche

*

2015 – Domaine de Souch – Marie Kattalin

Variation på späd, svensk rabarber – färskostglass smaksatt med yoghurt från Solmarka gård – rostad mandel – champagne

*

Mat och vin: 1450kr