Händer på Postgatan

Finns det skillnader i kvinnligt och manligt vinmakeri?
Välkommen till en spännande kväll på Postgatan med unika viner från klassiska regioner!
Nu på fredag uppmärksammar vi fem kvinnliga vinmakare i världsklass tillsammans med våra vänner Jesper och Martin från PM & Vänner och Terroir Vin.
Vår köksmästare Johannes kommer under kvällen matcha vinerna med en välkomponerad meny med råvaror i vårens tecken, alltifrån späda svenska rabarber till lamm från Västersläts gårdsslakteri
Kvällen startar klockan 18:30. Fem vinserveringar och fem rätter -1450kr

Reservera bord gör ni på: https://postgatan.nu/boka-bord/ 

Har ni frågor eller funderingar går det bra att ringa eller maila
0480 – 40 86 90 hej@postgatan.nu

Kvällens meny och viner

Ombra Prosecco

Postgatans ostronservering

*

2016 – Montenidoli  – Vernaccia di San Gimignano Fiore

Hällsotad pilgrimsmussla – fyllig pepparrotsgrädde –

anispicklad grön tomat – fläderkapris från fjolårets skörd – majrova i flera texturer

*

2016 – Domaine du Closel  – Clos du Papillon

Tartar på gulfenad tonfisk – vår egna soya gjord på rostad kycklingbuljong och svamp -minutsyrad rädisa – cruditée på vårprimörer – rostad elefantvitlök – majonnäs med blond miso

*

2015 – I Fabbri – Terra di Lamole Chianti Classico

Tryffelglacerad kalvrygg – späda rödbetor – emulsion på spansk körvel, björksav och oxmärg

*

2016 – Banneret – Châteauneuf-du-Pape – Magnum

Trilogi på lamm från Västersläts gårdsslakteri – kålrot – morot – aromatisk dill – mille feuille på potatis, lagrad prästost och brynt lök – sötsyrlig lammsky monterad med créme fraîche

*

2015 – Domaine de Souch – Marie Kattalin

Variation på späd, svensk rabarber – färskostglass smaksatt med yoghurt från Solmarka gård – rostad mandel – champagne

*

Mat och vin: 1450kr

Lansering av Ölkultur - Vår egna öl

“Ölkultur är helt och hållet inspirerad av tysk lager. Det är enbart pilsnermalt och enbart tysk humle. Humlesorten Cascade härstammar från USA och är typisk för Amerikansk Craftöl. Cascade har sedan en tid tillbaka odlats i Tyskland och den tyska Cascaden är mycket mer diskret än den amerikanska. Ölkultur är ljus och ofiltrerad som gör att det blir en rundare munkänsla och fina toner av bröd. Humlearomen är tillbakadragen men fina toner av citrus och tall från den Tyska humlen letar sig fram.”

– Så beskriver bryggarna på Brygghuset Sigtuna vår öl.

I början av april åkte vi upp hela hänget från Postgatan och var med och bryggde denna öl. Detta är startskottet för vår satsning på en Craftöl-bar. Välkomna in och prova!