Händer på Postgatan

Fredagen den 3:e maj kommer våra vänner från Terroir Vin och besöker oss.

 

Denna kväll har de med sig fem olika viner, alla med kvinnliga vinmakare.

 

Kvällen till ära har köket valt ut en härlig meny i vårens tecken.

 

Kvällen startar klockan 18:30.

 

Önskar ni att reservera bord gör ni det på: https://postgatan.nu/boka-bord/

 

Kvällens meny och viner

 

Ombra Prosecco

Postgatans ostronservering

*

 

2016 – Montenidoli  – Vernaccia di San Gimignano Fiore

Hällsotad pilgrimsmussla – fyllig pepparrotsgrädde –

anispicklad grön tomat – fläderkapris från fjolårets skörd – majrova i flera texturer

*

 

2016 – Domaine du Closel  – Clos du Papillon

Tartar på gulfenad tonfisk – vår egna soya gjord på

rostad kycklingbuljong och svamp -minutsyrad

rädisa – cruditée på vårprimörer – rostad

elefantvitlök – majonnäs med blond miso

*

 

2015 – I Fabbri – Terra di Lamole Chianti Classico

Tryffelglacerad kalvrygg – späda rödbetor – emulsion på spansk körvel, björksav och oxmärg

*

 

2016 – Banneret – Châteauneuf-du-Pape – Magnum

Trilogi på lamm från Västersläts gårdsslakteri – kålrot – morot – aromatisk dill – mille feuille på potatis, lagrad prästost och brynt lök – sötsyrlig lammsky monterad med créme fraîche

*

 

2015 – Domaine de Souch – Marie Kattalin

Variation på späd, svensk rabarber – färskostglass smaksatt med yoghurt från

Solmarka gård – rostad mandel – champagne

*

 

Mat och vin: 1450kr

 

Lansering av Ölkultur - Vår egna öl

“Ölkultur är helt och hållet inspirerad av tysk lager. Det är enbart pilsnermalt och enbart tysk humle. Humlesorten Cascade härstammar från USA och är typisk för Amerikansk Craftöl. Cascade har sedan en tid tillbaka odlats i Tyskland och den tyska Cascaden är mycket mer diskret än den amerikanska. Ölkultur är ljus och ofiltrerad som gör att det blir en rundare munkänsla och fina toner av bröd. Humlearomen är tillbakadragen men fina toner av citrus och tall från den Tyska humlen letar sig fram.”

– Så beskriver bryggarna på Brygghuset Sigtuna vår öl.

I början av april åkte vi upp hela hänget från Postgatan och var med och bryggde denna öl. Detta är startskottet för vår satsning på en Craftöl-bar. Välkomna in och prova!