Händer på Postgatan

 

 

 

Den 4/7 kommer Micke från Constant Companion att erbjuda noga utvalda öl från detta härliga bryggeri i vår bar. Han är på plats från 17.00 och kör så länge ni orkar! Till all god öl kommer vi även att erbjuda en härlig charkbuffé!

”Livet är för kort för att vara vanlig”

Hollands finest, Kees, står för goda, fruktiga, humliga och starka mörka öl med en ”twist”.
Det speciella ”någonting” som gör att hans öl sticker ut.

Ägare och bryggare Kees Bubberman startade sin bryggarkarriär 2007 på Emelisse, ett litet regionalt bryggeri i Kamperland på Zeeland. Inom ett par år blev Emelisse ett hushållsnamn bland hantverksbryggerier världen över tack vare sina tolkningar av brittiska och amerikanska ölstilar. Aldrig rädd för att prova något nytt och förlita sig på sin erfarenhet som restaurangkock skapade han mer än 30 nya öl, inklusive en IPA med Earl Grey te, fat äldre bärare och stouts och starka bärare och stouts med kaffe. Kees var före sin tid med experimentella smaker som dessa.

År 2014 beslutade Kees Bubberman att starta eget bryggeri i sin hemstad Middelburg. Tacksam för de möjligheter Emelisse gav honom, kände han att det var dags att gå sin egen väg. Brewery Kees! inleddes i januari 2015 och inom ett år hittade hans läckra IPAs, stouts/porters och fatlagrade barley wines starkt fäste i ölvärlden.

Kees skapar ständigt nya öl och letar efter nya smaker, ibland följer och ibland sätter han trender.

Lansering av Ölkultur - Vår egna öl

“Ölkultur är helt och hållet inspirerad av tysk lager. Det är enbart pilsnermalt och enbart tysk humle. Humlesorten Cascade härstammar från USA och är typisk för Amerikansk Craftöl. Cascade har sedan en tid tillbaka odlats i Tyskland och den tyska Cascaden är mycket mer diskret än den amerikanska. Ölkultur är ljus och ofiltrerad som gör att det blir en rundare munkänsla och fina toner av bröd. Humlearomen är tillbakadragen men fina toner av citrus och tall från den Tyska humlen letar sig fram.”

– Så beskriver bryggarna på Brygghuset Sigtuna vår öl.

I början av april åkte vi upp hela hänget från Postgatan och var med och bryggde denna öl. Detta är startskottet för vår satsning på en Craftöl-bar. Välkomna in och prova!