Instruktioner

Värm upp ugnen till 180 grader. Värm pilgrimsmusselterinnen i ugnen i 3 minuter. Koka under tiden upp soppan försiktigt på låg värme och vispa sedan skummig. Arrangera i varma tallrikar med persiljeoljan, pilgrimsmusselterinnen och briochekrutongerna.

Ta ut köttet i rumstemperatur en timme innan det ska ätas. Värm upp ugnen till 180 grader. Värm potatiskakan i ugnen i 15 minuter. Värm köttet i ugnen i 7-8 minuter och vila sedan köttet i 2 minuter. Önskas välstekt värm köttet i minst 14 minuter. Värm jordärtsskockacrémen försiktigt på låg värme i en kastrull eller mikrovågsugn.

Värm såsen försiktigt på låg värme i en kastrull eller mikrovågsugn. Arrangera på varma tallrikar och toppa jordärtsskockacrémen med rotfruktsmüslin.

Ta ut desserten ur kylen 20 minuter innan den ska ätas. Toppa desserten med den rostade vita chokladen.

 

VEGETARISK MENY

Värm försiktigt soppan under omrörning. Arrangera det bakade ägget och fänkålen i en djup tallrik. Slå den varma soppan över. Toppa med persiljeoljan och briochekrutongerna.

Värm ugnen till 180 grader. Värm potatiskakan i ugnen i 15 minuter. Värm den tryffelbakade rotsellerin i ugnen i 8 minuter. Värm jordärtsskockacrémen i försiktigt i på låg värme i en kastrull eller i mikrovågsugn.
Arrangera på varma tallrikar med sauce viergen och toppa jordärtsskocka crèmen med rotfruktsmüslin.
Samma anvisning till desserten

Smaklig måltid och gott nytt år önskar vännerna på Postgatan!